Wonen op Flakkee

Maar dan
in de toekomst

energieneutraal en futuristisch woonhuis

Als het gaat om duurzaamheid loopt Goeree-Overflakkee voorop. Want de provincie Zuid-Holland heeft het eiland aangemerkt als proeftuin voor energietransitie. Dat wil zeggen: de overgang van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energiebronnen. Wonen op Flakkee onderzoekt duurzame mogelijkheden op het gebied van wonen en ontwikkelt toekomstgerichte plannen met elektrische deelauto’s en energieneutrale woningen.

Innovathuis Als ontwikkelaar van woningen en woonwijken onderzoekt Wonen op Flakkee of we nog een stapje verder kunnen gaan dan alleen het concept van deelauto’s. Daarom realiseren we samen met bouwonderneming Stout het Innovathuis. In project Havenstadt toveren we een eengezinswoning om tot energieneutraal en futuristisch woonhuis.

Energieneutraal… Het Innovathuis is om te beginnen energieneutraal, een zogenaamde nul-op-de-meter-woning.
De energiemeter staat aan het begin en aan het eind van het jaar op dezelfde stand. Dat lukt omdat zonnepanelen het totale energiegebruik compenseren. Een warmtepomp – die in de winter verwarmt en in de zomer verkoelt – verhoogt het wooncomfort. Door deze ingrepen wordt de gasaansluiting overbodig. Omdat de zon niet altijd schijnt, krijgt de woning een eigen energieopslag. Zo is er altijd een back-up. Bij zo’n huis hoort een volledig elektrische auto natuurlijk tot de standaarduitrusting.

…en futuristisch wonen Bij het Innovathuis horen uiteraard ook allerlei technologische snufjes. Wat dacht u van draadloos schakelen van verlichting en apparatuur via Wi-Fi, een robotstofzuiger, overal led-verlichting en zelfs een keuken van de toekomst! Dit huis is volledig verbonden via het internet – met uw smartphone, met uw auto, u kunt het zo gek niet bedenken. Moet de koelkast worden bijgevuld? Stel gewoon in dat uw vaste supermarkt automatisch een seintje krijgt. De toekomst is een stuk dichterbij dan u misschien had gedacht.

Nieuwsgierig?
Wonen op Flakkee realiseert
het Innovathuis in de
eerste bouwfase van project
Havenstadt. De woning is straks
voor iedereen toegankelijk.
Kijk voor meer informatie op
www.innovathuis.nl of
neem direct contact met ons op:
info@innovathuis.nl
of 0187-820206.

Partners die meedenken