RUIMTE OM TE GENIETEN VAN HET LEVEN

Goeree-Overflakkee is écht bijzonder. Dat zie en voel je als je op dit Zuid-Hollandse eiland bent. Ruimte en kwaliteit van leven. Daar staat Goeree-Overflakkee voor! Je kunt er heerlijk wonen, in een natuurlijke en mooie omgeving op slechts een half uurtje van Rotterdam en Breda. Er is genoeg te doen en te beleven, dus in het weekend trek je er gemakkelijk op uit.

Mooie combinatie Flakkee combineert gemoedelijke dorpskernen met prachtige natuur. Niet alleen langs de kust, maar rondom het eiland strijken zeldzame vogels neer en vind je bijzondere dieren. Zo duikt er wel eens een dolfijn op bij het Noordzeestrand en overwinteren er flamingo’s op Battenoord. In het voorjaar ligt het eiland er kleurrijk bij door alle bollenvelden. Fietsers en wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. En er zijn talloze andere sport- en recreatiemogelijkheden. Wat dacht u van alle sportkansen op het water?

Alles binnen handbereik Op Goeree-Overflakkee is een goed regionaal ziekenhuis gevestigd. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis staat op nummer 7 van de top 100 ziekenhuizen die door het AD is gepubliceerd (nov 2016). Het eiland staat bekend om het kwalitatief goede onderwijs; in elk dorp zijn één of meerdere basisscholen te vinden, de scholen voor het voortgezet onderwijs staan in de top 10 van Nederland. In elk dorp staan speelvoorzieningen voor de kleinere kids. Verschillende dorpen hebben grotere of kleinere winkelgebieden, restaurants, hippe lunchrooms en cafés. Kortom: je hebt alle voorzieningen binnen handbereik.

Ruimte om kind te zijn Buiten valt altijd iets te beleven. Niets is lekkerder voor een kind om gewoon buiten bezig te zijn. Stap naar buiten en ga op avontuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, op je fiets door de polder crossen. Of knutsel met takken, schors en gras een kleine zeilboot. Een stokje met vogelveer als mast en varen maar!

ONTDEK DE OMGEVING

Met de auto van eiland naar stad
Rotterdam 30 min.
Antwerpen 45 min.
Breda 30 min.
Utrecht 50 min.
Zierikzee 15 min.

HAVENSTADT UPDATES

Schrijf u in en ontvang nieuws over Havenstadt direct in uw mailbox!